Страница 1 от 1

Live sms информация за рали Твърдица 2007

МнениеПубликувано на: Чет Окт 11, 2007 16:34
от txl
Продължава развитието на идеята за отразяване на ралитата чрез смс-и. На предстоящото Рали Твърдица 2007 ще предоставим възможност всеки желаещ да изпраща информация за видяното от него (по трасето и всичко свързано с ралито). Информацията ще излиза в реално време на http://www.rally-club.net/livesms.php като очакваното закъснение е около 2-5 минути след изпращане на смс-а.

За да изпращате смс-и с информация за рали Твърдица 2007 е необходимо да изпълните следните стъпки:
1. Да се регистрате на http://twitter.com. При регистрацията, оставете часовата зона с подразбиращата се стойност.
1.1. След регистрацията, трябва да регистрирате телефонния номер, от който ще изпращате информацията - на http://twitter.com/devices, и да го потвърдите, като изпратите смс от него - подробности на http://help.twitter.com/index.php?pg=kb.page&id=14.
1.2. Сега трябва да можете да изпращате смс-и, които да се появяват в реално време във вашия акаунт на http://twitter.com.
1.3. Ако не желаете да получавате смс-и с потвърждения за извъшените от вас действия, от http://twitter.com/devices можете да изключите нотификациите (препоръчваме ви го).

2. Да се запишете в тази тема, като предоставите:
- потребителско име, което ще бъде показвано на http://www.rally-club.net/livesms.php с изпратената от вас информация;
- линк към вашата страница в http://twitter.com.
Пример:
потреителско име: txl
линк: http://twitter.com/txl

След като се запишете в темата, вашите детайли ще бъдат добавени от нас в системата, така че изпращанaтa от вас информация във вид на смс-и към http://twitter.com ще бъде показвана на http://www.rally-club.net/livesms.php.


До петък (12.10.2007) включително ще имате възможност да изпращате тестово информация (с произволно съдържание), за да проверите работата на услугата. Изпратената от вас информация, ще можете да прочетете на http://www.rally-club.net/livesms.php.
От събота (13.10.2007) включително изпратената от вас информация ще бъде регистрирана като информация за рали Твърдица 2007, така че изпращайте само съдържателна и достоверна информация. Можете да разгледате информацията, изпращана от рали Елпа 2007 тук: http://www.rally-club.net/sms/.

Изпращаните смс-и могат да бъдат на кирилица или латиница, според вашия собствен избор.

Всеки изпратен от вас смс ще бъде таксуван от вашия мобилен оператор като смс към мрежа извън територията на България. В компенсация на това, един от участниците определен чрез жребий* ще получи подарък - фланелка по избор от електронния магазин eShop.rally-club.net.

* Победителят ще бъде определен по следния начин. Всеки изпратен смс към http://twitter.com в системата на twitter има уникален целочислен идентификатор. Победител ще бъде участникът изпратил този смс, чийто идентификатор има най-голям сбор от цифрите, съставящи идентификатора. При равенство, идентификаторите ще бъдат сравнявани цифра по цифра отдясно наляво, като идентификаторът с първа по-голяма цифра печели.
Пример:
Смс от линк http://twitter.com/txl/statuses/319733582 има идентификатор 319733582. Сборът от цифрите му е 3+1+9+7+3+3+5+8+2=41. При равенство, идентификаторите ще бъдат сравняване цифра по цифра по ред: 2, 8, 5, 3, 3, 7, 9, 1, 3.

Администраторите на Рали Клуб България в лицето на damon и мен няма да бъдат включени при определянето на победителя.

Смс информацията за рали Твърдица 2007 освен на web сайта на Рали Клуб България, ще бъде публикувана и на wap страница на адрес http://www.rally-club.net/livesms.wml. Така всеки, който притежава gsm с wap поддръжка, ще може да следи подаваната информация за ралито директно през своя gsm.

МнениеПубликувано на: Чет Окт 11, 2007 18:43
от Rally Fan
Потреителско име:brembo
Линк: http://twitter.com/brembo

МнениеПубликувано на: Чет Окт 11, 2007 18:49
от txl
Rally Fan написа:Потреителско име:brembo
Линк: http://twitter.com/brembo


Добавен си.

МнениеПубликувано на: Чет Окт 11, 2007 19:15
от speedline
Потребителско име: nikolay_arnaudov
Link: http://twitter.com/niki_arnaudov

МнениеПубликувано на: Чет Окт 11, 2007 19:22
от txl
speedline написа:Потребителско име: nikolay_arnaudov
Link: http://twitter.com/niki_arnaudov


Добавен си.

МнениеПубликувано на: Пет Окт 12, 2007 00:08
от txl
Всички, престрашили се до момента да се запишат за участие в изпращането на информация чрез смс-и, получават подарък - фланелка Рали Клуб България.

В допълнение, този, който изпрати най-голям брой смс-и с информация по време на рали Твърдица 2007 във времевия интервал от събота 13.10.2007 13:00 до неделя 14.10.2007 14:00, ще получи подарък - суичър по избор от електронния магазин eShop.rally-club.net.

МнениеПубликувано на: Пет Окт 12, 2007 11:54
от damon
Много е важно след като се регистрирате в Twitter и влезете на Setting>Account да махнете отметката Protect my updates в долната част на страницата.

МнениеПубликувано на: Пет Окт 12, 2007 12:59
от damon
Искам да допълня още, че Рали Клуб - България по никакъв начин не печели от предоставянето на тази услуга или от броя изпратени SMS-и. Изпратените SMS там се таксуват по но нормалната Ви тарифа (около 15 ст. на смс), въпреки че се пращат на чужд номер! Затова и даваме възможност на един човек да спечели награда в размер на 30 лв.

Целта на тази услуга е да предоставя възможно повече бърза информация от състезанието на хората пред компютрите и хората по трасето! Идеята е това да се развие още повече в бъдеще - с възможност за изпращане на MMS-и и изпращане на смс-и без да се таксуват. Призовавам да се запишат колкото се може повече хора за да се получи максимално добре! С всяка изпратена информация от ралито си помагаме за това... Всичко зависи от нас.
Всеки може да следи смс-ите и от трасето на WAP адреса. Ще се опитаме да осигурим и в страницата да се появяват извадки от резултатите, като за момента това е единствения начин за получаване на резултатите на мобилен телефон.

МнениеПубликувано на: Пет Окт 12, 2007 17:35
от damon
Регистрацията ще бъде активна до около 13 часа в събота!

МнениеПубликувано на: Съб Окт 13, 2007 11:03
от beta_racing
Потреителско име: beta_racing
Линк: http://twitter.com/beta_racing

damon написа:Регистрацията ще бъде активна до около 13 часа в събота!


Коя регистрация?

МнениеПубликувано на: Съб Окт 13, 2007 12:53
от txl
Добавен си.

Вече можете да изпращата смс-и свързани с рали Твърдица 2007.

МнениеПубликувано на: Нед Окт 14, 2007 22:35
от Lubo
txl написа:Всички, престрашили се до момента да се запишат за участие в изпращането на информация чрез смс-и, получават подарък - фланелка Рали Клуб България.

В допълнение, този, който изпрати най-голям брой смс-и с информация по време на рали Твърдица 2007 във времевия интервал от събота 13.10.2007 13:00 до неделя 14.10.2007 14:00, ще получи подарък - суичър по избор от електронния магазин eShop.rally-club.net.


За въпросния момент.Наградата се дава от частно лице с помоща на бакалийката.
Тениски на клуба получават:txl,speedline,Rally Fan,P.Solberg и damon-регистрирали се до 24 часа на първия ден след обявяването на идеята.Суитчера се дава на txl за изпратени най-много СМС-и.С хода на ралито дойде решение с тениска да се награди и beta_racing,защото имаше проблеми с пускането на СМС,но звънкаше по телефона да дава информация.
До тук с тея награди.
В самото начало се обяви,че рали клуб България ще даде тениска по избор от магазина на някой от участниците.Кондуфюра мисли,джурка и реши -P.Solberg.В това условие двамата админи нямаха право да участват и бат'Владо си остана сам по списък :wink: .

МнениеПубликувано на: Нед Окт 14, 2007 23:25
от beta_racing
Яяя, приятно :lol:
Мерси за наградката 8)

Хайде да не разводнявам темата :lol:

МнениеПубликувано на: Чет Окт 18, 2007 12:03
от damon
Днес гледах малко статистика. Страницата със смс-ите http://www.rally-club.net/livesms.php е видяна общо 11729 пъти (вкл. презарежданията) от 591 уникални посетителя.
3572 посещения в събота и 5254 в неделя.

Това показва, че доста хора са следяли информацията от там и със сигурност ще развием нещата и за следващите ралита, за да стане още по-добре! :)

МнениеПубликувано на: Чет Окт 18, 2007 16:23
от Lubo
:shock: :shock: :shock:


Да бе :!:

Браво!
Само,че резултатите ще са вече на латиница,че има телефончета дето въобще не искат да видят кирилица.