Общо Събрание на АДАС - 30.01.2010г.

За темите, които са общи за две или повече от горните категории

Общо Събрание на АДАС - 30.01.2010г.

Мнениеот Иван Шопов » Нед Яну 10, 2010 10:37

Здравейте колеги,
Ще си позволя да Ви обърна внимание върху предстоящото Общо Събрание на АДАС.
Може би вече сте прочели съобщението в страницата на АДАС или в някои медии.
Иска ми се да Ви кажа няколко думи.
През последната една година бяха предизвикани доста промени в автомобилният спорт. Някои от тях бяха доста сериозни ( намаляване таксите при контестация , баджове на съдиите, брифинг преди състезанията и др.), а други - не толкова значителни. Чудесен диалог вече се води с Техническата Комисия в лицето на господин Камен Михайлов например, а проведените разговори с Председателят на Съдийската Колегия госпожа Валя Пантелеева дават надежда, че качеството, стриктността и надежността на всички постове тепърва ще се повишава. За сметка на това обещанията давани от управленческото ниво си остават едни изтрити от времето спомени без реален ефект. Едно е сигурно обаче - драстичните промени, от които всички се нуждаем не се случиха по една или друга причина, но основно заради нежеланието на определени хора да заработят повече, по-съвестно и най-вече по-ефективно. Тук искам да обясня на всички колеги, че излишните интриги и обтегнати отношения, подготвената нагласа, че "ония от АДАС правят това или онова" са абсолютно изкуствено създадени. Мисля, че на всички са ясни както причините, така и подбудителите на подобни фрази и измислици. Защо обяснявам всичко това? Не е от наранена гордост или като оправдание за нещо си там. Пиша го, защото времето да бъдем единни за да има сериозни резултати е дошло отдавна. Пиша го, защото ако и този път това не се случи в близко бъдеще автомобилният спорт в България ще бъде само един приятен спомен. Пиша го, защото докато една част от нас стоят отстрани и чакат да се случи чудо, проблемите се увеличават до такава степен, че съвсем скоро ще бъдат нерешими.
Ако сте прочели писмото от УС на АДАС сигурно сте видяли описани редица проблеми, които са се превърнали в част от ежедневието на българските пилоти, навигатори, отбори и фенове. Всичко това е вярно, но е факт, че това са само част от всичките абсурди, с които сме редовно засипани. Излишно е да Ви давам десетки примери за нечия недобросъвестност, действие или бездействие, причиняващи редица абсурди, ненормалните променливи в отсъждания, мерки и еквивалентност на наказанията - фактологията на спорта за последните години говори сама за себе си. Ако досега годишният бюджет на БФАС завършваше 0:0, то от тази година вече е с отрицателен баланс. Ако досега нямаше възможност БФАС да се развива и да подпомага спорта, то с този недостиг какво ли ще се случи?
Не смятате ли, че е време всички стари дрязги, междуличностни конфликти, текущи подозрения и бъдещи опасения да бъдат оставени настрани в името само на една цел - да продължим да практикуваме този спорт?! Не мислите ли, че ако не си подадем ръка и не бъдем единни няма да има кой да помогне на спорта да оцелее?! Не сте ли на мнение, че с тези темпове на безразсъдно оползотворени бюджети, създаден монополизъм в някои насоки и безхаберие за проблемите, които се точат от години след провеждането на кръг от WRC Националните Шампионати ще бъдат погребани?! Не е ли очевадно, че нежеланието на УС на БФАс за диалог и промени в спорта ще създава нови и нови проблеми до момент, в който няма да има възможност за решаване на целият този хаос?!
Точно тези реални опасения и притеснения ни карат да искаме Общо Изборно Събрание на БФАС. Те са и повода и причината да искаме радикални промени.
Затова колеги...
Положете усилия и заповядайте на Общото Събрание на АДАС. Вземете отношение, дайте мнение и препоръки, дайте своят вот за убежденията, които изповядвате и нека направим условията за автомобилен спорт в България нормални. Не е нужно да бъдете член на АДАС за да направите това. Достатъчно е да присъствате, с което вече давате сериозна заявка, че мислите за бъдещето на нашият спорт. Моля Председателите на АСК да присъстват лично или да се погрижат да упълномощят по надлежният ред избрано от тях лице. Надяваме се, че този призив за промяна ще даде ясна представа на всички наши колеги, че единствените цели, които АДАС преследва са по-добрите условия за спортуване, честността, коректността и прозрачността на автомобилният спорт в България.
Ако имате някакви предварителни въпроси - моля задайте ги във форума на АДАС или в тази тема. Ще се опитам да я наглеждам редовно за да получите бърз и точен отговор.
Човек се учи от грешките си, БФАС - никога!!
Аватар
Иван Шопов
 
Мнения: 1223
Регистриран на: Пон Апр 18, 2005 09:37
Местоположение: София
Име: Иван Шопов

Re: Общо Събрание на АДАС - 30.01.2010г.

Мнениеот BradurS » Нед Яну 10, 2010 13:58

Мдам. Време беше и се очакваше. Пак ще се постарая да бъда там, въпреки че не съм член.
Но сякаш ми се струва вече невъзможно да се размъти тази тиня, наречена Българска федерация по автомобилен спорт.
Honda - The Power Of Dreams
Аватар
BradurS
 
Мнения: 2958
Регистриран на: Вто Авг 09, 2005 15:23
Местоположение: Севлиево, В. Търново
Име: Ивайло Христов

Re: Общо Събрание на АДАС - 30.01.2010г.

Мнениеот maximrally » Нед Яну 10, 2010 14:21

Браво!Дано повече състезатели го прочетат и взмат отношение!Автомобилния спорт в България има крещяща нужда от промени.Време е за действие.
maximrally
 
Мнения: 128
Регистриран на: Пон Юни 23, 2008 14:22
Местоположение: София
Име: Даниел Мечикян

Re: Общо Събрание на АДАС - 30.01.2010г.

Мнениеот Иван Шопов » Нед Яну 10, 2010 17:30

Вече може да намерите страницата на АДАС и във facebook ето ТУК.
Човек се учи от грешките си, БФАС - никога!!
Аватар
Иван Шопов
 
Мнения: 1223
Регистриран на: Пон Апр 18, 2005 09:37
Местоположение: София
Име: Иван Шопов

Re: Общо Събрание на АДАС - 30.01.2010г.

Мнениеот Иван Шопов » Вто Яну 12, 2010 15:13

Колеги,
Не виждам Вашето мнение и активност...
Ще се радвам да прочета всякакви мисли и позиции.
А междувременно из медиите ще намерите ТОВА.
Човек се учи от грешките си, БФАС - никога!!
Аватар
Иван Шопов
 
Мнения: 1223
Регистриран на: Пон Апр 18, 2005 09:37
Местоположение: София
Име: Иван Шопов

Re: Общо Събрание на АДАС - 30.01.2010г.

Мнениеот Иван Шопов » Вто Яну 12, 2010 15:26

И за да не се чете само едната страна ето и изявление на БФАС.
Моля коментирайте.
Човек се учи от грешките си, БФАС - никога!!
Аватар
Иван Шопов
 
Мнения: 1223
Регистриран на: Пон Апр 18, 2005 09:37
Местоположение: София
Име: Иван Шопов

Re: Общо Събрание на АДАС - 30.01.2010г.

Мнениеот plm » Вто Яну 12, 2010 20:02

Позволявам си да напиша няколко реда.
Очакван отговор от ф.
Всичко е ОК и едва ли не АДАС само ни пречи да си вършим работата.
Подобни приказки вече не действат. Защото сме ги слушали години наред. Пък и делата са по-важни. А те са трагични.
Точно заради действията/бездействията на ф се създаде тази асоциация/поне така ми се струва/. И тя е на АКТИВНИТЕ СЪСТЕЗАТЕЛИ, за да има непосредствена връзка/диалог с ф.
Всъщност нека си припомним основни неща.
Освен всичко друго ф трябва да организира, развива ...автомобилния спорт. Т.е., работи за състезателите, като спазва изискванията на ФИА.
Ако няма състезатели няма да има ф.
Нужен е мъдър човек там, да работи в перспектива и т.н. А не ден за ден и за джоба си.
Да не споменавам какви неща правят ф в други страни за състезателите си -Франция, Естония, Чехия,...И те с гордост носят знака на ф си.
Мечти.
Как е в момента - никой нищо не знае как ще бъде, какво ще бъде, защо ще бъде....
ОК. Цялата ф работи усилено за Рали България 2010. Това, че няма сайт и сигурно стотици по света ежедневно виждат http://www.rallybulgaria.com/ е извесно. Но, като домакини какво ще предложим на нашите състезатели? Или по общия ред? Или - не ни интересува.
Нека на предстоящото събрание всеки изказващ се да завършва с конкретно предложение. Защото с този тежък дневен ред лесно ще стане ...говорилня.
Пожелавам ползотворна работа на АДАС!
plm
 
Мнения: 4137
Регистриран на: Пет Апр 15, 2005 19:20
Местоположение: София
Име: Пламен Петков

Re: Общо Събрание на АДАС - 30.01.2010г.

Мнениеот kiko » Сря Яну 13, 2010 18:56

Ох,въобще не мислих да пиша по темата,ама.
От една страна пилотите са напълно прави за моментното състояние на спорта.Всички усилия са насочени към рали България,а за останалите състезания не се мисли въобще.Явно тактиката в момента е :да направим ралито,да вземем някой лев,а след това и потоп да става - все тая.
От друга страна пидерацията в момента явно не съществува.Едни си мислят как да направят някой лев,други пък въобще не им пука за нищо.Като сложим и войните които се водят за парите м/у чиновниците и промотърите на прословутото рали,кашата допълнително става по-голяма.И като сложим изненадващия за някои момент от непредстоящо рали :wink: бъркотията става огромна.
Момчета и момичета,моите най-голями уважения към труда ви и усилията да съществува спорта,НО не си вкарвайте автогол.Имаме умряла пидерация,която се опитва да се нагуши,а от другата й страна седи бизнесмен,кой също иска парите.Подготовката на ралито е с ужасно закъснение,няма се и идея от къде да се започне,няма дори и хора,които да бъдат маршали(вчера случайно разбрах,че на миналото рали имало 400 маршала,а за тази година трябвало да бъдат поне 3 пъти повече,а след изцепките и подигравките с тези хора миналата година, сами може да се сетите,кой ще им се върже да им седи по завоите)...просто няма нищо.Само планове :!: И вие точно в този момент нажежавате обстановката.........нали се сещате,кой ще го обвинят за 100% провал на рали България 2010 :wink: .
Лично аз,като най-обикновен фен ще ви стискам палци да успеете да направите нещо.
Изображение
Аватар
kiko
 
Мнения: 1209
Регистриран на: Нед Апр 17, 2005 14:08
Местоположение: София
Име: Генади Димитров

Re: Общо Събрание на АДАС - 30.01.2010г.

Мнениеот Гетов » Сря Яну 13, 2010 20:27

Промени трябва да има, и то колкото по-скоро, толкова по-добре. Така че не виждам причина АДАС да не действат, а бих казал ако е възможно и с ПО-БЪРЗИ темпове!!!!
Аватар
Гетов
 
Мнения: 707
Регистриран на: Сря Апр 18, 2007 15:44
Местоположение: Ботевград
Име: Георги Гетов

Re: Общо Събрание на АДАС - 30.01.2010г.

Мнениеот Иван Шопов » Сря Яну 13, 2010 21:00

Кико,
Разбирам опасенията ти. Честно да ти кажа въобще не ме интересува дали БФАС ще се опита да оправдае каквото и да било с АДАС или в частност с някои нейни членове. Реалността е такава, каквато всички я виждаме и всякакви подобни подмятания на топката биха били излишни и смешни.
Аз лично съм на мнение, че ако съвсем скоро не настъпят промени, в най-кратки срокове ще имаме не умряла БФАС, а умрял спорт.
И какво значи "нажежаване" да му се не види?!
Мислиш ли, че някой от нас би искал да саботира Рали "България" или което и да е мероприятие?!!? Напротив!!! Целта е да има хубав, честен, коректен и атрактивен спорт - такъв какъвто всички ние искаме от години.
И пак ще кажа... Предпочитам "нажежени" действия с добра перспектива, отколкото "хладно" равнодушие докато спорта агонизира!
Човек се учи от грешките си, БФАС - никога!!
Аватар
Иван Шопов
 
Мнения: 1223
Регистриран на: Пон Апр 18, 2005 09:37
Местоположение: София
Име: Иван Шопов

Re: Общо Събрание на АДАС - 30.01.2010г.

Мнениеот Гетов » Сря Яну 13, 2010 21:04

Иван Шопов написа:Кико,
Разбирам опасенията ти. Честно да ти кажа въобще не ме интересува дали БФАС ще се опита да оправдае каквото и да било с АДАС или в частност с някои нейни членове. Реалността е такава, каквато всички я виждаме и всякакви подобни подмятания на топката биха били излишни и смешни.
Аз лично съм на мнение, че ако съвсем скоро не настъпят промени, в най-кратки срокове ще имаме не умряла БФАС, а умрял спорт.
И какво значи "нажежаване" да му се не види?!
Мислиш ли, че някой от нас би искал да саботира Рали "България" или което и да е мероприятие?!!? Напротив!!! Целта е да има хубав, честен, коректен и атрактивен спорт - такъв какъвто всички ние искаме от години.
И пак ще кажа... Предпочитам "нажежени" действия с добра перспектива, отколкото "хладно" равнодушие докато спорта агонизира!

Прав си Иване, или както казваме ние ...."ПО ДОБРЕ УЖАСЕН КРАЙ, ОТКОЛКОТО УЖАС БЕЗ КРАЙ!!!!"
Аватар
Гетов
 
Мнения: 707
Регистриран на: Сря Апр 18, 2007 15:44
Местоположение: Ботевград
Име: Георги Гетов

Re: Общо Събрание на АДАС - 30.01.2010г.

Мнениеот plm » Сря Яну 13, 2010 23:17

Офф...
Вече се върти колелото СШ - България.
Ако, изгоните ф пропада и България 2010.
Не е ли по добре вие и ние да подкрепим България. Та осирането да е по-малко.
И след това мероприятие след 3-10... дена да изчезне цялата ф.
plm
 
Мнения: 4137
Регистриран на: Пет Апр 15, 2005 19:20
Местоположение: София
Име: Пламен Петков

Re: Общо Събрание на АДАС - 30.01.2010г.

Мнениеот Гетов » Сря Яну 13, 2010 23:22

plm написа:Офф...
Вече се върти колелото СШ - България.
Ако, изгоните ф пропада и България 2010.
Не е ли по добре вие и ние да подкрепим България. Та осирането да е по-малко.
И след това мероприятие след 3-10... дена да изчезне цялата ф.


Е то днес и в европарламента българин предаде българин, та ти тука за една федерация!!!!!!!!
Аватар
Гетов
 
Мнения: 707
Регистриран на: Сря Апр 18, 2007 15:44
Местоположение: Ботевград
Име: Георги Гетов

Re: Общо Събрание на АДАС - 30.01.2010г.

Мнениеот kiko » Чет Яну 14, 2010 16:16

Значи рали България 2010 ще има.Каквото и да стане ще има.
Напълно съм съгласен с пилотите и дори стигам до доста по-крайно мнение :КАКВО КАТО ЩЕ ДОЙДЕ ДА КАРА ЛОЕБ,СЛЕД КАТО НЯМА ДА ИМА СПОРТ У НАС.АКО НЕЩАТА ОПИРАТ ДО ТАМ ....... ПО-ДОБРЕ ДА НЯМА РАЛИ БЪЛГАРИЯ.
Има обече някои неща които трябва да ги уточните на всеки един присъстващ на срещата.
Първо какво точно искате да стане.Ако искате падане на Капев,Мапев и тн. трябва да се аргоментирате много точно за пред медиите (защото ви следят).При това положение,обаче остава Янакиев на власт и рискувате безхаберието да продължи.Едва ли има някой където си мисли,че той работи нещо :wink: различно от хотелиерството.
От друга страна,ако искате кардинални промени,трябва на 100% да застанете срещу цялата федерация.Но застанетели в тази позиция трябва да имате готов план за ръководство,трябва да си направите и няколко ..... кухи АСК-та :wink: ,просто ви чака много работа за много малко време.
Има един момент,който днес ми се наби в акъла по време на разговори на тази тема.Агура.Каква му е ролята в целия този ............ това недоволство.Имайте на предвит,че за огромна част от хората,които ще дойдат на 30-ти ,това лице няма място в спорта.Има дори теория,че именно той мъти водата,защото не може да раздели кинтите/разходите или каквото и да е било от рали България 2010 с пидерацията.Трябва да уточните на присъстващите,кой каква роля играе вцялата схема.Момчета и момичета,нека като дойде края на месеца излезат на яве всяка една идея и всеки един човек,който движи това недоволство.Всяко едно премълчаване на истина/намерения/игри на даден човек ще изиграе много лоша шега на по-късен етап.Не забравяйте,че пидерацията е била винаги във вътрешни конфликти,но опре ли ножа до кокала тея дъртаци правят една уникално силна коалиция,която не виждам как може да я гътнете.
Така,че умната.......и успех.Скачайте смело против всички дъртаци,но просто си изкарайте картите пред колегите си,да не стане някой ден да ви смачкат и да ви уплюят,че Агура (примерно) ви е насъскал,защото не може да раздели парсата с Янакиев :wink: .
Успех още веднъж и да знаете,че истинските фенове предпочитат да има шампионати у нас,а пък ВРЦ може да се гледа и другаде.Макар,че мечтата на всеки един от нас е да има кръг от ВРЦ в България.
Изображение
Аватар
kiko
 
Мнения: 1209
Регистриран на: Нед Апр 17, 2005 14:08
Местоположение: София
Име: Генади Димитров

Re: Общо Събрание на АДАС - 30.01.2010г.

Мнениеот Lubo » Чет Яну 14, 2010 19:38

Успех и от мен.Лично мнение : много сте,силни сте.Не чистете по малко.Чистете всичко до край.После изберете,кой от сегашните си заслужава да е във федерацията.За болната тема на много "Ралипул" - уникални идеи за развитие на спорта,но (според слуховете) не ставайте маша на някой.Помислете и после режете.Наистина старците могат да се обединят и да ви обвинят за какво ли не.Но ВИЕ може да не изкарате нито една бегачка на нито едно трасе.Тогава и спонсорите и ние истинските фенове ще ви разберем и ще ви подкрепим.Рали България ще има.Без значение какво ще направите.
УСПЕХ.
Аватар
Lubo
Модератор
 
Мнения: 2321
Регистриран на: Пет Апр 15, 2005 19:35
Местоположение: СОФИЯ-ЛЮЛИН
Име: Любомир Симеонов

Следваща

Назад към Български шампионати

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта