Протест срещу състоянието и посоката на автомобилният спорт

Дискусия за Българския Рали Шампионат

Протест срещу състоянието и посоката на автомобилният спорт

Мнениеот Иван Шопов » Пет Мар 15, 2013 11:44

Здравейте колеги, приятели, фенове...

Група хора, обединени от привързаността си към автомобилният спорт решихме, че е крайно време да се възпротивим на неприемливите условия, в които се практикува и развива той.
Важно е да отбележим, че не сме клика на състезатели, организатори или конкретни организации. Ние сме общност на КОНСУМАТОРИ на автомобилен спорт. Консуматори, които дават от себе си, от времето си, финансовите си средства и влагат непрестанен труд за да изпитат отново и отново тръпката да бъдат част от невероятната атмосфера по време на състезание. Такива сме всички - пилоти, механици, организатори, фенове, дори и случайно зазяпалите се преминаващи хора.

Трябва да си дадем ясната сметка, че именно ние - ползвателите на емоциите, които създава спорта сме хората, които трябва да изискваме и наложим промени в неговото състояние и развитие. Трябва да го направим! За нас, за хората, които ще го практикуват утре или наслаждават след години. За да оцелее и да бъде възможно да се случи!

Затова на 24.03.2013г. (неделя) от 11ч. организираме протест пред офиса на БФАС (гр. София, бул. “Тодор Каблешков” № 55 А).

Основните причини за това са:

1. Груби и безцеремонни нарушения на Устава на БФАС и решенията на Общото Събрание:

- След повече от 2 години от решението на ОС на БФАС членството към ФИА да бъде прехвърлено от СБА към БФАС резултат няма.
- Финансов отчет за 2012г. не бе публикуван и сведен до знанието на членовете на БФАС.
- През 2013г. вече ТРЕТИ МЕСЕЦ се разходват финансови средства БЕЗ одобрен бюджет от ОС на БФАС.
- Решението на ОС на БФАС управителните съвети да бъдат обявявани в сайта на БФАС и да са свободно посещавани от членовете на БФАС не се спазва. Нещо повече - невъзможно е същите тези членове да присъстват на срещи, които се провеждат в информационно затъмнение.
- Решението на УС на БФАС ежемесечно в сайта на БФАС да бъдат обявявани финансовите резултати и отчет на изхарчените средства не се спазва.
- Решението на УС и ОС на БФАС да се публикуват незабавно решенията на УС на БФАС и надлежно водените протоколи не се спазва.
- Променящи се решения на УС на БФАС за изключване и приемане обратно на членове на БФАС са в пълен разрез с действащият Устав.
- Обявяване на Отчетно събрание като подточка от решение на УС, а не като официална обява е в разрез с Устава.
- Обявяването на същото като Отчетно, но с включена точка за избор на членове го превръща в Изборно, а като такова то не е обнародвано.

2. Некоректно управление на автомобилният спорт в неясна посока:

- Прикриване и поощряване на присвояване на финансови средства от членове на БФАС.
- Общото Събрание на БФАС е свикано в дата, непосредствено преди провеждането на първото състезание от планинският шампионат. Повече от ясно е, че голяма част от членовете на БФАС няма да могат да присъстват заради спортните си ангажименти. Подобна дата е тенденциозна и некоректна.
- Така публикуваният проект за Устав на БФАС загърбва редица демократични права на редовите членове. Внесените предложения за промяна не бяха публикувани на страницата на БФАС и сведени до знанието на останалите членове.
- Липса на всякаква комуникация между УС и членовете на БФАС. Управителните съвети се провеждат без предварително уведомление. Официалните писма до УС на БФАС остават без отговор повече от 4 месеца. В офиса на БФАС е възможно да се разговаря само с щатните служители, които нямат право да взимат решения.
- Календара за 2013г. бе публикуван с огромно закъснение, от което пострадаха редовите състезатели поради липсата на възможност за навременно набиране на рекламодатели. Същият продължава да бъде променян непосредствено преди започването на сезона.
- Бяха приети нови дисциплини под егидата на БФАС без да бъде потърсен основният им организатор през последните години. Въпреки прибързаното назначаване на комисия и "отговорни лица" по-малко от месец преди започването на сезона липсват правилници за тези дисциплини.
- На автомобилни състезатели бе отнет лиценза заради неуважително отношение. Член на УС на БФАС бе наказан за същото с "предупреждение за финансова санкция при повторна проява". Организатори на състезания бяха предупредени за бъдещи финансови санкции заради лошото провеждане на техните мероприятия. Повече от явна е неравнопоставеността и тенденциозните решения, взимани от УС на БФАС.
- Правилата за участие и провеждане на състезания бяха променяни в средата на сезона - нещо недопустимо от гледна точка на еднаквостта на условията, при кооито се участва и излъчва победител.
- Гръмките обещания преди ОС на БФАС за много и нови финансови средства, които ще бъдат привлечени остават предизборна агитация.
- Скандалите, които разтресоха автомобилната общност след провеждането на кръг от "IRC" са плод на лоша планиране и неизпълнени ангажименти от БФАС. Насилствено бе изключен организатора на състезанието, въпреки че договора за организация е тристранен и така скандала бе покрит. Какво се случва с дълговете ни все още не е ясно, но за сметка на това представихме България като неизгодна и некоректна за провеждане на сериозни и международни състезания държава.
- Липса на пряка ОТГОВОРНОСТ от причинителите и бездействащите длъжностни лица.

Това са само част от причините за да се намира спорта ни в един безперспективна ситуация, а именно по-малко участници, слабо финансово осигуряване на бюджет, нулево отразяване от медии и така нататък.

Призоваваме всички, които споделят нашето мнение и виждане да се присъединят към демократичният ни протест.

Благодаря Ви!
Човек се учи от грешките си, БФАС - никога!!
Аватар
Иван Шопов
 
Мнения: 1223
Регистриран на: Пон Апр 18, 2005 09:37
Местоположение: София
Име: Иван Шопов

Re: Протест срещу състоянието и посоката на автомобилният сп

Мнениеот kiko » Пет Мар 15, 2013 12:35

Ние сме общност на КОНСУМАТОРИ

Г-н Шопов ОБЩНОСТ е нещо доста абстрактно.Бих те ли споменали няколко имена.Не,че не ми харесва идеята , но имената са важно нещо като се ПРАВИ ПОЛИТИКА :wink: .
Все пак това не е форум.....като този , който го превърнахте в борса за камери и части втора употреба :wink:
Изображение
Аватар
kiko
 
Мнения: 1209
Регистриран на: Нед Апр 17, 2005 14:08
Местоположение: София
Име: Генади Димитров

Re: Протест срещу състоянието и посоката на автомобилният сп

Мнениеот Иван Шопов » Пет Мар 15, 2013 12:45

Г-н Димитров или kiko,

Смятам за излишно да Ви обяснявам, че нищо политическо няма в това начинание. Искрено съжалявам, че не сте успял да вникнете в смисъла на първия пост от темата и да разберете, че това е акт на несъгласие и желание за промяна, а не борба с изкуствено издигнати на пиедестал фигури.

Относно имената - не желая да се спекулира с името на когото и да било и затова смятам да се въздържа. Ако се чуствате съпричастен (или обратното) - заповядайте и присъствайте.

Подмятанията Ви от последния ред ще се направя, че не съм ги видял, защото нямам намерение да влизам в крайно провокативният Ви и неверен тон. Спокойно можете да продължите да се заяждате с всеки, който е пуснал конкретна обява, но не и в тази тема.

За втори и последен път лично на Вас ще поясня, че говорим за автомобилният спорт като цяло, а той е доста над Вашите или моите лични пристрастия.
Човек се учи от грешките си, БФАС - никога!!
Аватар
Иван Шопов
 
Мнения: 1223
Регистриран на: Пон Апр 18, 2005 09:37
Местоположение: София
Име: Иван Шопов

Re: Протест срещу състоянието и посоката на автомобилният сп

Мнениеот g.yordanov » Пет Мар 15, 2013 14:40

Г-н Шопов, кому са нужни чак пък организирани протести? Какво толкова неможете да разделите в този спорт. Как не се обединихте за да работите заедно, а все мърморите. Вашата работа е точно като народната поговорка: "Видяла жабата че подковават коня и тя надигнала крак". И какъв според теб ще е резултата от протеста на "консуматорите" ? Да ти кажа ли никакъв. Дай да те сложим най на края като такъв изявен синдикалист за служебен председател на БФАС и да сложиш нещата на място. Уж най сериозния спорт, мъжки, незнам какъв си още, все сте приятели, колеги помагате си и какво излиза, че сте по зле и от политиците. Недей само да сипеш обвинения по точки, а дай предложения, програма ако щеш какво би направил за да излезе спорта от кризата и да върви напред. Само разлайвате кучетата за пред медиите и после нищо.
g.yordanov
 
Мнения: 1
Регистриран на: Пет Мар 15, 2013 14:07
Име: Г. Йорданов

Re: Протест срещу състоянието и посоката на автомобилният сп

Мнениеот Иван Шопов » Пет Мар 15, 2013 17:34

Господин Йорданов,
Ще говоря лично от мое име, защото не съм оторизиран нечий представител.

По повод обединението - за съжаление това не се случва с години. Причината според мен е, че в болшинството от хората досега са били на преден план личните интереси, а общите "някой друг да ги гони". Смятам, че в момент като този (вижте календара, направете справка за участниците, погледнете финансовото състояние на всички, забележете нулевото медийно отразяване, ако щете сравнете посещенията и темите в този форум със същите от преди година), ако не намерим общ смисъл и посока, то съвсем скоро всички ще сме едни бивши привърженици на спорта.

За предложенията и посоките мога да говоря доста и съм го правил. Ако желаете ще Ви изпратя на лично съобщение само линковете в този форум - било по повод ненавременни промени, било предложения за промени в правилници или устав и т.н. и т.н. Смятам, че достатъчно съм се постарал и то без лични интереси или нечия угода, в продължение на години да изразявам мнението си и да отправям конкретни предложения (същите ги пазя в писмен вид и с входящи номера от БФАС). Ето ви един прост пример от 03.10.2012г.
Постарах се да отделя нужното време и внимание и да внеса моите предложения с разяснение защо точно ги правя. Публикувах ги и тук. Добри, лоши, смислени или не - всеки сам може да прецени. Е, БФАС не намира за нужно да запознае останалите членове с тях и вероятно смята, че на ОС всеки от нас ще чете по 30 минути, а всички в залата ще възприемат подобна тежка информация на секундата.

Предполагам ще се съгласите, че аз или който и да било друг може да предлага цял живот, но за да се свърши нещо има избрани хора, които са ДЛЪЖНИ да го направят. Ако се върна на примера за предложенията за Устав, какво смятате, че трябва да направя? Да ги въведа еднолично и насилствено и да накарам хората да се подчиняват ли?

И в този ред на мисли ще Ви спомена, че нямам никакви амбиции да управлявам БФАС, особено в "екип", в който няма единна гледна точка и представа за развитие. Помолих за присъствие на УС на БФАС лично Ради и това преди повече от 6 месеца. Помолих, а имам изричното право на това. Е, обещанието да бъда уведомен за следващата дата продължа да виси неизпълнено. Следващото обещание да присъствам и да представя документи, когато се разглежда случая със злоупотребата на средства също не се осъществи.

При подобна прекъсната комуникация, на мен лично (според личния ми морал, възпитание и разбиране за демокрация) ми остава да демонстрирам точно по подобен мирен и целенасочен (разбирайте като недоволства и желани цели и посоки) начин. Имам право на това и смятам да го направя.

И за финал ще Ви кажа, че не аз лично съм инициатора на това действие, но пък напълно споделям принципите и начина му на провеждане и затова ще го посетя. Дали Вие или някой друг го смята за разумно е въпрос на лично мнение и е Ваше право. Аз само изразявам моето и много моля да не бъда каран да отговарям от името на доста хора, нямам това морално право.
Човек се учи от грешките си, БФАС - никога!!
Аватар
Иван Шопов
 
Мнения: 1223
Регистриран на: Пон Апр 18, 2005 09:37
Местоположение: София
Име: Иван Шопов

Re: Протест срещу състоянието и посоката на автомобилният сп

Мнениеот Румен Дунев » Вто Мар 19, 2013 00:58

Уважаеми Г-н Кико , Г-н g.yordanov всички вие обичащи Автомобилният Спорт в България,
относно Вашите въпроси към Г-н Шопов бих искал да взема отношение.
Първо за тези от Вас които се интересуват от Имена АЗ РУМЕН ДУНЕВ съм инициатора на Протеста . ако има някъкви въпроси бих обяснил защо.
Аз като състезател парктикуващ Любимият ни Спорт съм крайно Недоволен от Развитието му и Посоката в която Шепа Некъдърници се опитват да го водят.
За разлика от вас и многото фенове и радетели на Автомобилният Спотрт заставам с името си за д думите си и ще застана на 24.03.2013 на бул.Тодор Каблешков 55 пред офиса на БФАС с исканията си за да се опитам да подобря условията на Спорта в България.
Къде обаче сте вие всички мрънкащи срещу Педерацията ? Защо не се изправите Очи в Очи с хората които унищожават Любимият ви Спорт. Седите зад разни Ник неймове и Клавиатурките си и Критикувате Състезатели , Полиция и ПЕДЕРАЦИЯ но не смеете да изкажете Исканията си , до кога ? Иван Шопов Ви е Крив защото се опитва да каже ИСТИНАТА ли ? НЕ ПРОБЛЕМА Е ДРУГА ДЕ . Самите вие трябва да Искате да има ИСТИНСКИ СПОРТ със Спазване на Правилата !!! Много от Вас искат да има Спорт и Спазване на Правилата а защитават своите любимци и хорта покриващи безобразията на офицялните лица по състезанията , а после се сърдят и Критикуват че Спорт НЯМА е мили фенове докато Безчинствата и Безобразията Съществуват Автомобилен Спотр в България НЯМА ДА ИМА !!!
Едно време когато Баща ми Бончо Дунев казваше истината на МЕРЗАВЦИТЕ В БФАС в ОЧИТЕ всички "ФЕНОВЕ на АВТОМОБИЛНИЯТ СПОРТ" казваха че той има апетит за мятсото на Янакиев. Е сега АЗ Ви заявявам че нямам апетит към никакви постове в БФАС , АЗ ИСКАМ ПРСТО ДА ПРАКТИКУВАМ АВТОМОБИЛЕН СПОРТ В БЪЛАГРИЯ НОРМАЛНО!!! ЗАТОВА ЗАЯВЯВАМ И ПРИПОЗНАВАМ ,ЧЕ УПРАВЛЕНИЕТО на Любимият Ви Пилот РАДОСЛАВ КОЗЛЕКОВ "Обединителят на АВТОМОБИЛНИТЕ ПИЛОТИ И КЛУБОВЕ , Един от НАС" за ПРОТЕЖЕ НА ЯНАКИЕВ !!! Елате на 24.03.2013 в 11:00ч и ще разберете !!! Аз дадох целият си живот, пари и свободно време за този Спорт и милея и ще се грижа за него !!!
Румен Дунев
 
Мнения: 26
Регистриран на: Чет Дек 06, 2012 22:34
Име: Румен Дунев

Re: Протест срещу състоянието и посоката на автомобилният сп

Мнениеот andrey kokalov » Вто Мар 19, 2013 19:45

Днес ходих до Федерацията. На вратата е залепено следното съобщение, публикувано и в Държавен вестник:
"Управителният съвет на сдружение с нестопанска цел ,, Българска Федерация по Автомобилен Спорт( БФАС), София, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ свиква на 10.04.2013 г. в 11 ч. в зала " София" при БЧК-София, ул. Джеймс Баучер 6, редовно общо отчетно събрание на сдружението със следния дневен ред:
1. доклад на управителния съвет за дейността на БФАС за 2012 г.; приемане на бюджет на БФАС за 2013 г.; приемане на молбиот членове на УС на БФАС за овобождаването им като членове на управителния орган на БФАС и избор на нови членове на освободените места; 4 вземане на решения по жалбите на изключените от БФАС клубове; 5 приемане на нов устав на БФАС. Регистрацията на делегатите ще започне от 9,30ч. на 10.04.2013 г. При липса на кворум на основание чл. 27 ЗЮЛНЦ и чл. 25 от устава на сдружението събитието ще се проведе същия ден в 12 ч., на същото място и при същия дневен ред независимо т броя на явилите се членове.

1. След това съобщение ми изникват следните въпроси:
Какво ще постигне протест в неделен ден когато във Федерацията няма никой?
2. Срещу кого ще бъде насочен протеста след като единствените хора, които присъстват физически в офиса на Федерацията са Тони и Румен Манолов- хората, които по мое мнение действително си вършат работата?
3. След като не се търси диалог с управата на БФАС, а се тръгва на протест как, НИЕ ОБИКНОВЕНИТЕ ФЕНОВЕ, да сме сигурни в подбудите му?
4. Как да сме сигурни и в целите на протеста след като ме информираха за организиране и траспортиране на протестиращи от АСК в Сливен от господата Чаневи. Без да знам драмите около Рали Сливен 2012 резултата за мен като фен е над 300 000 евро глоба за Федерацията и липсата на БГ рали от истинските календари за тази година.
5. И какви са алтернативите на протеста? Има ли предложения за коригиране на работата на БФАС, има ли кандидати за смяна на неработещите, протеста с цел коректив или сваляне на властта е?

Честно казано от всички инициатори на протеста само Иван Шопов не е бил ощетен с нещо през миналата година. Определено е човек, който дълбоко уважавам и знам искреността в подбудите му. Но след като се намесиха и други имена нещата пак залитнаха рязко към политиката. И пак се наблюдава практиката да направим задруга на слабите в момента и да си поставим наше момче където трябва! А никой май пак не мисли за подходящи, а за удобни хора! След като вече всяка година искаме да си сменяме ръководството явно не знаем какво искаме. А изявлението на г- Дунев по-горе още по-сериозно би ме отказало от намерение да посетя протеста ако имам такова. Действащ пилот, който е с отнет лиценз за уронване на престижа на спорта обяснява във ФЕНСКИ форум защо трябва да го подкрепят.............................. Нищо лично, но обикновено двубоите се решават на трасетата, диалозите се водят на кръгли маси, а споровете се отсъждат в съда. Как ще процедирате като пилоти си зависи от вас, а ние като ФЕНОВЕ много добре знаем кой за какво и как се бори на трасето и около него!!! Поздрави!
Нека всеки,които посещава този сайт да кара с главата,а не с краката си!
andrey kokalov
 
Мнения: 409
Регистриран на: Вто Юли 03, 2007 21:52
Местоположение: sofia,mladost-4
Име: andrey kokalov

Re: Протест срещу състоянието и посоката на автомобилният сп

Мнениеот Румен Дунев » Сря Мар 20, 2013 10:18

Г-н Кокалов за да не се получават
недуразумения ще се опитам да ви отговоря в реда в който задавате своите въпроси.
1. Лично аз още в понеделник се обадих в офиса на БФАС и помолих Румен Манолов който вдигна телефона да уведоми лично Претседателя на БФАС и всеки един от членовете на УС и н есчитам за извинение отсъствието на който и да било от тях с оправданието Неделя е почивен ден , защото и съсътезанията са всяка събота
и неделя пък те присъстват почти на всяко дори и като не са част от офицялните лица. За Спорта ПОЧИВЕН ДЕН НЯМА !!!
2.Протеста е насочен към хората които се опитват да убият спорта и не си вършат работата. Срещу хората не зачитащи и не спазващи Устава и пренебрегващи Решенията на Общото Събрание и правещи се на НЕДОСЕГАЕМИ .Аз лично ще подкрепя всеки който иска да работи безкористно за спорта. Ще ви дам един много прост пример. През 2009г. Ойлтанкинг ми беше Спонсор и въпреки това на Изборното събрание гласувах за изваждането на г-н Александров от УС защото работеше в Германия и нямаше възможност да присъства на сбирките на УС. За мен беше по важно Спорта да се развива в правилната посока и да влязат стотици фирми от ранга на Ойлтанкинг , пред личният интерес. Що се отнася до Румен Манолов и Тони Маркова те са единствените хора които вършат някъква работа,и протеста е най малко насочен към тях. Даже ако желаят и те може да се присъединят към нас.

3.Диалог с БФАС е търсен многократно резултат няма. Изписани са десетки писма с предложения и въпроси към УС отговори няма или ако има е избирателно. Е за какъв диалог говорим. Само за сравнение искам да вметна ,че по времето на Г-н Александров като напишех писмо вечерта на другият ден имаше отговор решение или аргументиран отказ. Е на това аз какзвам диалог.

4. Групата от Сливен са хора обичащи спорта хора които спят по отсечките като повечето от вас , а ако изслушате вниматлно Г-н Чанев може да разберете повече неща около Рали Сливен 2012 и каква е била точно ролята на БФАС и какви ангажименти е поела.

5.Имаме много предложения и ИСКАНИЯ , даваме възможност на всички обичащи Автомобилният Спорт да изкажат свободно и демократично предложенията си. Ще ги синтезираме и ще искаме те да бъдат изпълнени , защото в поголямата си част те са напълно реални и възможно изпълними.Далеч сме от мисълта да искаме да се построй писта за Ф1 и т.н.т
А що се отнася до смяна всеки един от БФАС като види народното недоволство и ако има капка Морал е редно сам да хвърли оставката си!Много ще е по мъжки.

Що се отнася до последната ти забележка и Иван Шопов беше ощетен и всички Вие фенове Публика всяка година сте ощетени защото състезанията трябва да са празник за всички нас.
Относно моят лиценз не се срамувам и не го приемам за наказание.Не считам че съм уронил престижа на БФАС, защото за да урониш нечий престиж той първо трябва да е изграден. Аз не виждам как точно Федреацията ни го изгради и с какво. Аз си търсех правата по надлежният ред описан в правилниците и след като НЕДОСЕГАЕМИТЕ НЕ СИ СВЪРШИХА РАБОТАТА просто направих една пресконференция на която
показах лицата им имената им и какво са "СВЪРШИЛИ". За мен няма значение кой ще е Претседател на БФАС и УС ВАЖНО Е ДА СЕ РАБОТИ ВСЕКИ ДЕН ЗА СПОРТА. Все се съмнявате , че някой иска да си сложи негови хора. Ами напълно прави сте защото досега БФАС винаги е Покровителствала някои пилоти и клубове и това продължава и в момента. Затова трябват Честни хора и с Морал. Давайте и вие предложения издигайте кандидати. Много от вас имат повече познания
за Автомобилният Спорт и правилниците му от действащите Управници защо да не стане някой от вас член на УС . Мислете не се отказвайте и помагайте да Вдигнем АВТОМОБИЛНИЯТ СПОРТ НА КРАКА.
Очакваме Ви с Вашите идей, предложения и искания. Ще се разгледат всички предложения. Нека всеки който се чувства част от Автомобилният Спорт да заповяда!
Протеста ще е мирен има изкарани всички разрешителни така че не се притеснявайте от полицията :D
Успешен ден!
Румен Дунев
 
Мнения: 26
Регистриран на: Чет Дек 06, 2012 22:34
Име: Румен Дунев

Re: Протест срещу състоянието и посоката на автомобилният сп

Мнениеот andrey kokalov » Сря Мар 20, 2013 13:11

Благодаря за отговорите! Всеки фен, ходил на автомобина надпревара, не се притеснява от полицията, защото винаги си имаме работа САМО с нея! Относно идеите и предложенията.................... Като фен от дълги години със сигурност имам какво да предложа, дори съм го правил многократно. Но как моите и други идеи биха били прокарани след като не се търси диалог, а се инициира протест? Освен това имиджа на спорта е граден с години още преди г-н Янакиев старши да започне да го управлява. Нещо,което смея да твърдя се случва и днес...... За един обикновен тв. зрител ,който не е запознат колкото феновете по трасетата със ситуацията в спорта, всички скандали биха го отблъснали от евентуалния му интерес към него. До колкото разбирам Вие, както и всички нас, се борите именно срещу липсата на популяризиране на спорта. И последно. Преди време доста от хората, които навярно ще бъдат в неделя на протест, свалиха г-н Александров от поста. Част от причините за това бяха изключените АСК. С идването на поста г-н Козлеков се опита да оправи нещата и повечето клубове се върнаха. Сега зад протеста стои друг изключен АСК. И в моите очи изниква следната гледка- всеки, който е недоволен иска смяна на управлението. А с тези си действия по какъв начин мога да съм сигурен, че се цели именно уеднаквяване в критериите, липсата на чадър за определени пилоти и АСК, липсата на различно тълкувание на спортен правилник и т.н., за които Вие се борите?! Определено се вижда, че има нужда от дискусия. Желание за работа у хората също има. Но докато всичко се прави на мускули, ентусиазъм и добри приятелски начала спорта няма как да е професионален. От там нататък всички начинания са предопределени с провал. А и много се съмнявам да се намери човек, който да е подходящ за работата. На последните избори кандидатът на АДАС( което беше създадено именно за да реши проблемите и възроди спорта) събра най-малко гласове. Гласуваха само хора от АСК. За какво говорим тогава?!
Нека всеки,които посещава този сайт да кара с главата,а не с краката си!
andrey kokalov
 
Мнения: 409
Регистриран на: Вто Юли 03, 2007 21:52
Местоположение: sofia,mladost-4
Име: andrey kokalov

Re: Протест срещу състоянието и посоката на автомобилният сп

Мнениеот Иван Шопов » Сря Мар 20, 2013 13:33

Кокал,
Не си прав, приятелю за някои неща.

1. За диалог са нужни поне двама (или две страни). Изрично по-горе написах, че телефоните не се вдигат, на писмата не се отговаря, УС на БФАС са по-тайни от събирания на масонска ложа и т.н. и т.н. За какъв диалог, приятелю говориш, когато по стар навик на БФАС думите остават висящи за да ги отмие времето?

2. Относно медийното отразяване, имаш честната ми дума, че съм безкрайно доволен за липсата на такова от доста време насам. Предпочитам никой нищо да не отразява пред това да се червим от срам от гледката. И под гледка имам предвид цялостната визия на спорта, изблици като на Румен, Росен, Стоян Апостолов и прочее (не одобрявам постъпката на нито един от тях), ако щеш и често приличащите на селски събор боксове. Вина има във всички и преди някой да иска да го отразят не е лошо да има ясна и точна представа какви ще са последствията.

3. Ради не се е опитал нищо да поправи нещата за да се върнат клубовете. Нещо повече - с ЯВНО нарушение на Устава на БФАс упълномощи същите тези клубове да организират мероприятия и да излъчват състезатели без да са ЛЕГИТИМНИ членове. И за да не скочт всички отново ще поясня, че процедурата е - ОС решава и отменя или потвърждава изключването им и никой друг. В еуфорията на последното ОС, между крясъците "Уууу" и гласуването "по групи", останалите на събранието членове забравиха да прогласуват членството на тези клубове. Е, на следващото ОС ще бъде решено, но дотогава чисто ЮРИДИЧЕСКИ И МОРАЛНО тези клубове не са членове на БФАС. Няма да обсъждаме какво щеше да се случи ако на някое организирано от такъв клуб мероприятие имаше смъртен случай. Вярвай ми - точно тогава "върналите членството" хора щяха да се дистанцират на секундата!
В този ред на мисли не мога да не ти припомня и "оправянето" на дълговете на Павел Жеков. При наличието на подписани документи, изрична проверка, изчетен доклад пред ОС на БФАС и решението на ДВА УС на БФАС (този на Янакиев и този на Александров), същият да бъде оневинен граничи с наглост и безочие!!! Лично мнение естествено!

4. Относно гласуването, новите кандидати и прочее си абсолютно ПРАВ! Затова и "онези от АДАС" се отдръпнахме още след избирането на Александров. Беше взето решение на ОС на БФАС който и да бъде избран да бъде оставен да работи на спокойствие и да не му се пречи. Ние удържахме на думата си и не написахме дори едно писмо! Кой организира "преврата" и защо? Писах доста за това още преди последното ОС на БФАС. Познавам те като умен и разумен човек и ще оставя на теб преценката дали след изминалите месеци съм казал верни неща и дали са се случили точно по този начин.

Но най-важното, приятелю си го намекнал, а аз ще го затвърдя. Всички участници, фенове, организатори или както ги нарекох по-горе КОНСУМАТОРИ на този спорт сме отговорни за състоянието му и пътя, по който се развива. Не изградим ли общи критерии и цели, не съблюдаваме ли те да бъдат стриктно спазвани, то най-вероятно резултата ще става все по-плачевен. Загледай се сам и не може да не отбележиш, че интереса намалява, информацията-също, летаргията става повсеместна, а дори и в този форум (фенски както го нарече) коментарите и любопитството са сведени почти до нула що се касае до национално ниво. Това е само следствие, а причините всеки сам може да ги потърси.

Познаваш ме добре и си наясно, но ще го напиша и тук. Имаш честната ми дума, че никога не бих застанал зад когото и да било ако не споделяме един и същ мироглед за спорта. Дали моят е добър или лош-това няма значение. Деля хората на "можещи и желаещи да свършат нещо добро" и на такива, които просто искат "удобен спорт". Зад вторите не бих застанал по никакъв повод.
Казвам това за да си наясно, че подобен протест или последиците от него няма да бъдат подкрепени от мен и още доста хора ако се превърнат просто в борба за власт. До момента такива амбиции нямам/е и искрено се надявам, че няма и да се проявят!

P.S. Като прикачен файл можете да видите съгласувателно писмо със Столична Община за протеста. Каквото и да се прави, то трябва да е законно, грамотно и правилно!
Прикачени файлове
photo1.jpg
Съгласувателно писмо със Столична Община
Човек се учи от грешките си, БФАС - никога!!
Аватар
Иван Шопов
 
Мнения: 1223
Регистриран на: Пон Апр 18, 2005 09:37
Местоположение: София
Име: Иван Шопов

Re: Протест срещу състоянието и посоката на автомобилният сп

Мнениеот andrey kokalov » Сря Мар 20, 2013 14:48

Ванка,
Не искам тук да става място за лични разговори, но действително са малко хората, които пишат и четат вече форума.
За много неща със сигурност не съм прав защото ми липсва информация. Освен фен, знаеш, дълги години съм бил и в една друга странана спорта, включително и миналта година. За да бъда обективен обаче се опитвам да стоя от страната на обикновения фен и именно като такъв зададох горните въпроси. В този ред на мисли и не искам да получа повече информация от тази, която вече знам!
По мнението ще ти по-горе ще се опитам да задам пак няколко въпроса.
1. За диалога си напълно прав! Хората, които РАБОТЯТ в момента в БФАС са си там всеки ден и протест в неделя едва ли би постигнал нещо с оглед на същия този диалог.В този ред на мисли след като липсва такъв инициирането на общо събрание няма ли да докара всички тези, които искате да видите на едно място другия месец? Тук ми изниква въпроса какъв е смисъла от протеста сега ?
2. Като се съберете около 200 човека пред Федерацията в неделя и с оглед на оведомяването на доста институции за него няма ли да предизвикате именно това негативно отразяване по медиите, от което и аз искам да се дистанцирам? И пак да стават циркове, а се заявява, че не са търсени?
3. От казаното от теб излиза, че все пак г-н Козлеков е направил нещо. Не го защитавам, не ме разбирай грешно! Излиза, че той е там, защото е удобен за разлика от неудобния г-н Александров, нали?
4. По тази точка няма какво да се каже повече.
В заключение няколко думи. Знам, че ти и хората около теб в АДАС навремето точно за това направихте Асоциацията. Самите пилоти и клубове, за които се борихте, Ви отхвърлиха. Убеден съм, че не е защото не сте си вършили качествено работата! И сега пред мен се начертава следната схема. Ти и още доста хора с безкористни цели ще помогнете на някого да си направи примерно поредния преврат. Ще Ви използват за техните цели и накрая чистите подбуди пак ще залитнат към политика! В момента Ради явно е неудобен............... Преди беше Сашо................Някой се опитва да въдвори ред и се маха. И излиза, че вместо да се търси вината в клубове, организатори и пилоти, дори и фенове, пак председателят и виновен за всичко. А докато горе изброените не се научат да бъдат водени от даден човек, а постоянно търсят проблемите само извън себе си, нищо няма да стане. Днес Ради ни е крив, утре друг ще е крив. А в крайна сметка като всички са ти криви е редно да погледнеш дали проблема не е в теб, а не в тях. За това като цяло искам да се дистанцирам от протестите. Аз също не харесвам много от хората в БФАС, имам много градивни идеи за спорта и определено искам да му помагам. Но НЕ искам чрез моите каузи да защитавам интересите на тоя или ония, които пак драпат за властта!!!
Нека всеки,които посещава този сайт да кара с главата,а не с краката си!
andrey kokalov
 
Мнения: 409
Регистриран на: Вто Юли 03, 2007 21:52
Местоположение: sofia,mladost-4
Име: andrey kokalov

Re: Протест срещу състоянието и посоката на автомобилният сп

Мнениеот Иван Шопов » Сря Мар 20, 2013 15:50

Кокал,
Искаме или не искаме - тук е мястото за всякакви дискусии,свързани със спорта. Дали ще си говорим само двамата или 200 човека - зависи единствено от заинтересоваността на хората по дадения казус. Така че лошо няма.:)

По твоите въпроси:

1. Намирам за излишно инициирането на ОС точно в момента. Такова вече е назначено и ще е абсолютно безпредметно да се разиграват подобни драми. В този ред на мисли макар и обявено за Отчетно, това събрание е и Изборно. Това ме подсеща, че точката, в която е упоменато, че "ще се избират на тяхно място" е неправилна. По Устав се освобождава целият УС и се избира отново (на Изборно събрание).
Тук ще си позволя да попитам нещо и теб - защо датата са ОС беше избрана за деня преди Планинско "Варна" и публикувана като подточка в решение на УС (подсещам те, че всички членове трябва да получат известие и покани-нещо,което липсва)? Защо датата е променена и казваш, че си я видял на листче на вратата (нещо, за което ти вярвам), но това НЕ Е ОБЯВЕНО НИКЪДЕ ДРУГАДЕ? Колегите извън София са в пъти повече от "столичани" и е логично, че така няма да разберат.

2. Дали ще присъстват медии е въпрос на наша инициатива (или чужда и умишлена). До момента както виждаш не сме обявили никъде, че имаме медиен партньор или че предвиждаме подобно присъствие. Относно защо сега, по-горе бях написал, че много ми се иска болшинството от хората да излязат от тихата и примирена летаргия, в която са свикнали да бъдат напоследък.

3. От казаното от мен излиза, че НЕ ОДОБРЯВАМ начина, по който бивам лъган от Ради или УС на БФАС. Какво е свършил конкретно той или УС на БФАС предстои да се чуе на отчетното събрание. Повечето от причините, поради които се чуствам недоволен и разочарован съм ги изброил в първия пост и мисля, че няма кой да ги обори. Дали Ради е удобен няма да коментирам. За мен лично думите, изявленията и обещанията, които даваше пред всички са около 99.9% неизпълнени и забравени.

И последно. Никъде и по никакъв повод не съм казал или написал, че правим протест за да си отиде единия и да дойде другия. Мен лично не ме интересува как ще се казва Председателя на БФАС, както и имената на членовете на УС. Аз лично искам от тези хора ДА РАБОТЯТ СЪВЕСТНО И ЗА ВСИЧКИ!
Смятам, че подобен протест може да посъбуди в някои от тях подобно желание и да ге подсети защо са там. Ако пък са на мнение, че не им се работи и нямат нужната мотивация, интерес и желание - избора дали да продължават да са членове на УС на БФАС е лично техен.

В този ред на мисли думичката "удобен" не ми допада. Факт е, че много от позициите в БФАС се движат именно на този принцип - кой ще е "най-удобен" на повече хора, а не "най-полезен". Това сам не мога да променя, а и съм далеч от подобна идея. За сметка на това бих се радвал искрено ако най-накрая в тази федерация се работи за да просперира спорта, а не единични членове.

Дълга е темата и няма смисъл да я дъвчем тук. Ако искаш - заповядай и присъствай в неделя и обещавам, че ще си поговорим ан дълго и на широко (винаги ми е било приятно да го правим). Обещавам ти, че при първата неуместна сценка в стил "последното ОС на БФАС" ще си тръгнем заедно.
Човек се учи от грешките си, БФАС - никога!!
Аватар
Иван Шопов
 
Мнения: 1223
Регистриран на: Пон Апр 18, 2005 09:37
Местоположение: София
Име: Иван Шопов

Re: Протест срещу състоянието и посоката на автомобилният сп

Мнениеот golf_1 » Сря Мар 20, 2013 19:01

andrey kokalov написа: А в крайна сметка като всички са ти криви е редно да погледнеш дали проблема не е в теб, а не в тях. За това като цяло искам да се дистанцирам от протестите. драпат за властта.

Да ама те не могат да го направят, защото винаги са прави, те не могат да се извинят, това е тежък характер, неможещ да губи...И като гледам коментара му за Ради(лицето на БФАС), като гледам че човека не се смята грам за виновен след всичките обиди, какво да говорим повече...Румене когато Ради радваше тогава хилядите по етапите,в истинските състезания,там между дърветата, не те бяхме чували,сега говориш,че някой трябвало да си игради престижа,еми да ти кажа,човека го има в пъти повече от теб,и като пилот и като човек и характер...Когато вземаше купите с Клиото и когато затваряше 2-рия с обиколка,правилата бяха ок,и Янакиев беше ок...Но спора ви с другия конкурентен отбор не мога да разбера защо стига дотам,че насърчавате хората да идват и те да протестират...Да си видял другите колеги да се хулят по фейсбук как с вързани ръце ще стават първи,да си видял да се обиждат така,да чупят шампанско въпреки че са на подиума,и още куп децки закачки...Не искам да защитавам никого,грешки стават винаги,и най добрите хора грешат, но с надменно поведение и хулене само губиш,и даже изгуби много твой фенове ако те интересуват де..Андрей каза нека всичко се реши на трасето,ама БФАС не е виновна,че колите не издържат 5 тура,Любо Мечков най добре описа картинката с изрезките за драг,подпалвачките и т.н...Защо твоя спор с Илия се превръща в нещо специално,защо не се помирите,да седнете и да се разберете с нормален разум, няма как да стане знам...За един спорен фау-страт в който ти поведе колоната ще бутаме БФАС,чудя се ако беше станал шампион, дали щеше да го има тоя целия цирк,който го правят 2,3 отбора,защото не съм видял 90% от колегите ти да хленчат за някви правила,хората отиват карат си каране кой колкот може,ако ще и с лада(която за теб също уронва нечии,или можеби твоя престиж,така беше казал),и се прибират усмихнати,с купа,без купа,но важното положителни.Не знам парите защо дават толкова голямо самочувсвие и така развалят хората...То е ясно че искаме да е като белите държави,ама трябва да се огледаме и да видим,че сме далечко от тях...Все пак дано се преборите за това което искате,пак казвам не целя да обиждам никой,просто давам коментар на един фен,който гледа отстрани...Дано всичко е за добро...
Аватар
golf_1
 
Мнения: 978
Регистриран на: Сря Окт 18, 2006 13:45
Местоположение: варна
Име: Тихомир Петров Димитров

Re: Протест срещу състоянието и посоката на автомобилният сп

Мнениеот STESICO » Сря Мар 20, 2013 19:31

golf_1 написа:
andrey kokalov написа: А в крайна сметка като всички са ти криви е редно да погледнеш дали проблема не е в теб, а не в тях. За това като цяло искам да се дистанцирам от протестите. драпат за властта.

Да ама те не могат да го направят, защото винаги са прави, те не могат да се извинят, това е тежък характер, неможещ да губи...И като гледам коментара му за Ради(лицето на БФАС), като гледам че човека не се смята грам за виновен след всичките обиди, какво да говорим повече...Румене когато Ради радваше тогава хилядите по етапите,в истинските състезания,там между дърветата, не те бяхме чували,сега говориш,че някой трябвало да си игради престижа,еми да ти кажа,човека го има в пъти повече от теб,и като пилот и като човек и характер...Когато вземаше купите с Клиото и когато затваряше 2-рия с обиколка,правилата бяха ок,и Янакиев беше ок...Но спора ви с другия конкурентен отбор не мога да разбера защо стига дотам,че насърчавате хората да идват и те да протестират...Да си видял другите колеги да се хулят по фейсбук как с вързани ръце ще стават първи,да си видял да се обиждат така,да чупят шампанско въпреки че са на подиума,и още куп децки закачки...Не искам да защитавам никого,грешки стават винаги,и най добрите хора грешат, но с надменно поведение и хулене само губиш,и даже изгуби много твой фенове ако те интересуват де..Андрей каза нека всичко се реши на трасето,ама БФАС не е виновна,че колите не издържат 5 тура,Любо Мечков най добре описа картинката с изрезките за драг,подпалвачките и т.н...Защо твоя спор с Илия се превръща в нещо специално,защо не се помирите,да седнете и да се разберете с нормален разум, няма как да стане знам...За един спорен фау-страт в който ти поведе колоната ще бутаме БФАС,чудя се ако беше станал шампион, дали щеше да го има тоя целия цирк,който го правят 2,3 отбора,защото не съм видял 90% от колегите ти да хленчат за някви правила,хората отиват карат си каране кой колкот може,ако ще и с лада(която за теб също уронва нечии,или можеби твоя престиж,така беше казал),и се прибират усмихнати,с купа,без купа,но важното положителни.Не знам парите защо дават толкова голямо самочувсвие и така развалят хората...То е ясно че искаме да е като белите държави,ама трябва да се огледаме и да видим,че сме далечко от тях...Все пак дано се преборите за това което искате,пак казвам не целя да обиждам никой,просто давам коментар на един фен,който гледа отстрани...Дано всичко е за добро...

:!: + 1 :!:
STESICO
 
Мнения: 310
Регистриран на: Нед Апр 26, 2009 23:00
Местоположение: СЛИВЕН
Име: Стефан Стоянов

Re: Протест срещу състоянието и посоката на автомобилният сп

Мнениеот Румен Дунев » Сря Мар 20, 2013 21:28

Голф_1,
Първо искам да ти кажа че много мразя да ме карат да се чуствам виновен когато съм прав. В случая бях наказан затова че друг направи Фал старт , а аз потърсих законово правата си . ДА системата е такава че може да се обърне срещу всеки именно против това се боря. Що се отнася до Ради с него започнахме заедно да спортуваме и сме много добри Приятели. Аз го уважавам страшно много като състезател но го засмука системата на БФАС още от времето на Боби Капев.
Аз когато карах автомобила на Карлос Сайнц Твоят Ради още караше Ладичката и в това няма нищо лошо. А ти докато си гледал между дърветата за занм какво се случваше в БФАС кой от кого беше покровителстван.
Искам да ти кажа нещо директно АЗ мога да си позволя да говоря на всеки един от БФАС така защото ВИНАГИ съм се борил за ПРАВДАТА и НИКОГА НИКОЙ не ме е ПОБУТВАЛ за да стана това което СЪМ!!! Мислиш ли че ако бях вдигнал телефона на Г-н Янакиев и го бях помолил да прецака Илия , Митко или Крум сега някой нямаше да каже „ Абе Румка ти помниш ли когато преебахме еди кой си , я малко по кротко” НЕ НЕ СЪМ ВИНАГИ СЪМ СЕ БОРИЛ САМ !!!
Исакм и да ти разясня проблемите ми с Илия аз не мисля че той е виновен а хората който допускат Безобразията му и г защитават. Ако го опукат един два пъти затова че е сгрешил той сам ще се стресне и ще спазва правилата . Но докато той безчинства а група кебачии му замазват безобразията всеки ощетен би се възмутил.
Затова Илия, Ради и много други не смеят да ИЗРАЗЯТ МНЕНИЕ против системата защото предпочитат да са с нея и да нямат проблеми. По точно ВЕЧЕ ТЕ НЯМАТ ПРАВО ЗАЩОТО ГИ ДЪРЖАТ С ФАКТИ.
Ако искате идвайте на Протеста , то си е за самите Вас ама после да не мрънкате” ами мн слаби състезание стана няма ше интрига” , „Ами Те полицаите Педерасти затвориха пътя.....” да защото организатора плаща и Полицията трябва да се съобразава а не вие с тях , но БФАС трябва да се намеси а не да се моли.
Затова няма и да ги има 90 % от клубове на Протеста защото са зависими от Федерацията и всеки с нещо и се СТРАХУВА ДА СЕ ИЗПРАВИ И ЗАЩИТИ ПРОБЛЕМИТЕ НА СПОРТА , за да не загуби собствената си ОБЛАГА.
ТОВА СА МЕТОДИТЕ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ С КОИТО МАНИПУЛИРАТ СПОРТА 40 ГОДИНИ И ПРОДЪЛЖАВАТ !!!
СЪБУДЕТЕ СЕ ОТТЪРВЕТЕ СЕ ОТ ЧЕНГЕТАТА И МУТРИТЕ и НЕЩАТА ЩЕ СЕ ОПРАВЯТ !!!
Що се отнася до обвиненията ти и когато затварях 2ят с обиколка пак пишех писма до БФАС и негодувах за Проблемите на Спорта защото ме Боли!
А ако си наистина Истински Фен ще дойдеш да Изкажеш мнение и да подкрепош Спорта !
Румен Дунев
 
Мнения: 26
Регистриран на: Чет Дек 06, 2012 22:34
Име: Румен Дунев

Следваща

Назад към Български Рали Шампионат

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта