Рали Средна Гора 09-11 август 2013, Нац.ш-т V кръг

Дискусия за Българския Рали Шампионат

Рали Средна Гора 09-11 август 2013, Нац.ш-т V кръг

Мнениеот trouble » Вто Яну 29, 2013 11:33

Рали Средна Гора 09-11 август 2013
Национален шампионат V кръг
Европейска Купа коеф. 5
Организатор: АСК "Интерспийд НГ"
Официален сайт: http://www.interspeedracing.com
Рали Гайд:
Програма:
Часови график:
Карти:
Заявки:
Последна промяна trouble на Вто Май 07, 2013 19:22, променена общо 3 пъти
Изображение
Аватар
trouble
 
Мнения: 4380
Регистриран на: Съб Сеп 02, 2006 20:32
Местоположение: Сливен
Име: Красимир Славчев

Re: Рали Средна Гора 10-12 май 2013, Нац.ш-т II кръг

Мнениеот trouble » Вто Яну 29, 2013 11:45

kuby написа:Има новини от Интерспиид, публикуваха "Инфо рали 1" за ралито си.
http://www.interspeedracing.com/index.p ... _published


trouble написа:Накрая нещо интересно. Винаги съм посрещал това рали с адмирации заради стриктното спазване на срокове. Споделете за новия етап Мирково - Елаците. Къде, защо, хубав ли е? Жалко за Оборище. Беше уникален :)


QUATRO написа:
trouble написа: Споделете за новия етап Мирково - Елаците. Къде, защо, хубав ли е? Жалко за Оборище. Беше уникален :)


Отсечката е много готина :D. По-добра е от Оборище - няма изкачване няма спускане - равнак :D . На мене ми прилича на тази от Мухово ,но е равна. Настилката е като тази от Колоните до Средногорие - има дупки но-са изкърпени и се кара. Завоите са доста интересни - има и доста бързи прави.Стартът предполагам е точно след село Поибрене /ако въобще може да се нарече село :lol: / а финалът мисля ,че е при разклона за Горна Малина. От там би трябвало да излязат на под балканския и през Челопеч-Златица към Колоните.

пп. Интересно ,че отсечката едва ли е повече от 16-17км. но не съм сигурен в точното място на финала :D .Може да е много след разклона .....


GT 51 написа:Наскоро минавах по отсечката( Мирково-Елаците ) и си беше добре, няма трафик, няма и сериозни дупки за кърпене,рядко минава градски транспорт, по скоро се движат ведомствени автобуси на Елаците Мед , Челопеч майнинг и Аурубис с работници, но предполагам , че всичко е уредено с графиците.Има и места за гледане.Ако идвате от София , на Горна малина се отбивате за Байлово, Белопопци и Каменица и след спускането на кариерите сте на трасето.Може и направо по подбалканската и на ханче Мирково спирате, там вероятно някъде ще е финала.Има табели, няма как да се объркате.Прехода го дават по Подбалканската, а там настилката е нова и е приятно за каране.В района има и къде да се спи,за тези дето няма да са палатки. Поздрави 8)


cutflash написа:
kuby написа:Има новини от Интерспиид, публикуваха "Инфо рали 1" за ралито си.
http://www.interspeedracing.com/index.p ... _published

Ако някой реши да гледа SS10 (освен ако не е на финала), няма никакъв шанс после да отиде да гледа SS11 в Панагюрище , можеше да се остави малко повече време и за такава комбинация , все пак последния етап е предимно за публиката...


ceco_mihailov написа:
trouble написа: Споделете за новия етап Мирково - Елаците. Къде, защо, хубав ли е?


Ако се проведе този етап , то ще е най-близко провелия се етап до моето село , което ще рече , че мога да кажа много подробно какво що...

От с.Поибране в следващите 5км асфалта е нещо като Мухово (над селото) - широко , има сцепление , но завоите не са особено остри (следва се коритото на река Тополница ) . Приятен път (не е като да не съм му се радвал , минавайки не веднъж от там) .
7-8км преди с.Петрич асфалта е като на Оборище - дупки , които се минават със смяна на платната , а на 2 места се спира за първа скорост (маалко ми друса москвича) , тук става за рали , но ако има сняг... Но есента може и да е имало ремонтни дейности по пътя - не знам. Но и да е имало , там е за цялостно асфалтиране...
Минаването през с. Петрич ще е скучно , като може би само 90 градусовия завой при отбиването по пътя за с.Каменица (Байлово... а и моето Белопопци) ще е интересно . Излизайки от селото непосредствено пътя навлиза в речния каньон на каменишката река - страшна красота и никакво място за гледане , освен ако не си по скалите на над 50м. от пътя. Гледайки картата обаче недоумявам каква глупост са измислили тези , които са подбирали отсечката. 2км здрав (без дупки и неравности) тесен ралиджийски път след Петрич (ударението е на "и") трасето излиза от асфалта , минава по един черен път , при това на изкачване и доволно изровен от водата , към махала , която няма нищо общо със Скумца и с. Каменица. Тук аз с москвича не бих могъл да мина :lol: . Вярно, от махалата (нещо с "А" започваше) към главния път Петрич-Смолско , асфалтовата отсечка е яко ралиджийска - тясна и неравна , с 2-3 обратни завоя и не до там прави "прави" . Тази отсечка трябваше да продължи по асфалта към с. Каменица , като само ще цитирам Крум Дончев "като Монте Карло е !" . После да продължи пътя към махала Скумца , като около самата махала има интересни завои , след махалата има още около 3-4км участък и на върха едно изкачване да е финала на етапа , след което прехода да продължава по пътя и на У образното кръстовище с главния път София-с.Байлово-с.Смолско , да се поеме към с.Смолско и да се премине по пътя с.Петрич -с.Мирково (подбалканския път София-Златица).

Надявам се нарисуваната карта на състезателния етап да е сбъркана... а и можеше да кръстят етапа "СЕ Тополница" , имайки в предвид , че това е най-голямата река течаща през Средна Гора :)

П.П. Снимката от подписа ми е от 90 градусовия завой в с. Петрич , който описах :D


kuby написа:"трасето излиза от асфалта , минава по един черен път , при това на изкачване и доволно изровен от водата , към махала , която няма нищо общо със Скумца и с. Каменица"

Трасето си следва асфалта и никъде не се минава по черни пътища, може би си представяш някоя друга отбивка. Махалата си е точно Скумца. Пътят не е отразен дори на топографските карти на България, но съществува - довери ми се.


beta_racing написа:Първо също бих искал да поздравя организаторите на Рали Средна гора за иновативното им мислене и успешните опити за вкарване на нов елемент в ралито всяка година! Мисля, че това е начинът както за вдигане на конкуренцията сред организаторите (и респективно - повишаване качеството на организация), така и за избягване на еднотипността в трасетата, което е добре и за състезателите!

Сега конкретно за новия етап и по-точно за последните две мнения (по темата "Рали Средна гора 2013" над моето)...

kuby написа:"трасето излиза от асфалта , минава по един черен път , при това на изкачване и доволно изровен от водата , към махала , която няма нищо общо със Скумца и с. Каменица"

Трасето си следва асфалта и никъде не се минава по черни пътища, може би си представяш някоя друга отбивка. Махалата си е точно Скумца. Пътят не е отразен дори на топографските карти на България, но съществува - довери ми се.
Прочитайки описанието на етапа от файла с информацията за ралито, разбрах, че става въпрос точно за ТОЗИ маршрут, който мисля, че е с точност 95-98% от това, което ще бъде истинският етап, тъй като съвпада с описанието, което е дадено в информационния файл, като в същото време километрите на етапа, както и тези на прехода до следващия етап, също съвпадат (с посочените в графика).
Да, но когато погледнем картата във файла, маршрутът след с. Петрич не е като горепосочения, а само на около 3 километра след с. Петрич (в посока с. Каменица), както каза г-н Михайлов, пътят прави обратен десен и тръгва по въпросния макадамов, лош и стръмен път (водещ към махала Бодят) :wink: ЕТО и какво имам предвид (десният обратен се намира точно преди бялата точка) :wink: Дори и това не е точно същото като пътя, посочен в картата, но на картата явно е чертан малко по-набързо и затова се е получило така (тъй като пък друг път, съвпадащ с начертаното на картата, изобщо няма)... :roll: При този вариант нито километрите на етапа съвпадат, нито тези на прехода до следващия етап :wink: Така че това са достатъчни поводи, за да изключим този вариант веднага :)

С горенаписаното съм много далеч от търсене на кусури! Просто "на сляпо" (защото не съм бил на това трасе) се опитвам да размишлявам върху неволната грешка, която се е получила при начертаването на картата, която в случая бе "хваната" от местен човек (г-н Михайлов) :) Виждаме и че заради това се получи лека дискусия и ще е хубаво да изчистим "неразбирателствата" с диалог. И за финал - щом и г-н Кубадинов каза, че етапът не прави никакви завои към макадамови пътища, а продължава към махала Скумца, значи със сигурност начертаното трасе от първия линк е вярното... :)
Изображение
Аватар
trouble
 
Мнения: 4380
Регистриран на: Съб Сеп 02, 2006 20:32
Местоположение: Сливен
Име: Красимир Славчев

Re: Рали Средна Гора 10-12 май 2013, Нац.ш-т II кръг

Мнениеот QUATRO » Вто Яну 29, 2013 11:59

Наистина се получиха доста не известни покрай тази отсечка :D . Тук пък пише ,че стартът започва от Поибрене , преминава през село Петрич ,а финалът е малко преди село Мирково :shock: . - http://www.rallypulse.com/bulgaria/rali ... kdaun.html

пп. И на двете карти ,който е дал Дамян - Мирково няма нищо общо.....
А по-другата от сайта пък ,не излизат километрите .....
QUATRO
 
Мнения: 508
Регистриран на: Пон Сеп 05, 2011 18:19
Местоположение: Пазарджик
Име: stefan itov

Re: Рали Средна Гора 10-12 май 2013, Нац.ш-т II кръг

Мнениеот nikkeibg » Вто Яну 29, 2013 12:27

Аз ги изкарах 21 км, но не се знае колко завъртания са предвидили организаторите от разклона на село Петрич на запад, там има няколко махали и няколко възможности преди финала на главният път за село Смолско.
http://www.rallypulse.com - Rally Videos, WRC, IRC, ERC, BRC Championships
Аватар
nikkeibg
 
Мнения: 706
Регистриран на: Вто Окт 05, 2010 13:34
Име: Angel Neshev

Re: Рали Средна Гора 10-12 май 2013, Нац.ш-т II кръг

Мнениеот trouble » Вто Яну 29, 2013 14:50

Какви са промените по ССС-а, защото като ги сравнявам с 2012 виждам, че освен по-къс и маршрутът му в една част е различен. Около площат 20-ти април ли върти, че не се вижда ясно?
Изображение
Аватар
trouble
 
Мнения: 4380
Регистриран на: Съб Сеп 02, 2006 20:32
Местоположение: Сливен
Име: Красимир Славчев

Re: Рали Средна Гора 10-12 май 2013, Нац.ш-т II кръг

Мнениеот nikkeibg » Вто Яну 29, 2013 20:37

Май ще чакаме по подробни карти, че от тези само гадаем. В предвид случката от 2012-та със СС 1 май това е напълно разбираемо, но къде по точно ще се врътка ...
http://www.rallypulse.com - Rally Videos, WRC, IRC, ERC, BRC Championships
Аватар
nikkeibg
 
Мнения: 706
Регистриран на: Вто Окт 05, 2010 13:34
Име: Angel Neshev

Re: Рали Средна Гора 10-12 май 2013, Нац.ш-т II кръг

Мнениеот golf_1 » Сря Яну 30, 2013 08:36

nikkeibg написа:Май ще чакаме по подробни карти, че от тези само гадаем. В предвид случката от 2012-та със СС 1 май това е напълно разбираемо, но къде по точно ще се врътка ...

Каква случка, че не си я спомням... :D
Аватар
golf_1
 
Мнения: 978
Регистриран на: Сря Окт 18, 2006 13:45
Местоположение: варна
Име: Тихомир Петров Димитров

Re: Рали Средна Гора 10-12 май 2013, Нац.ш-т II кръг

Мнениеот nikkeibg » Сря Яну 30, 2013 09:39

golf_1 написа:
nikkeibg написа:Май ще чакаме по подробни карти, че от тези само гадаем. В предвид случката от 2012-та със СС 1 май това е напълно разбираемо, но къде по точно ще се врътка ...

Каква случка, че не си я спомням... :D


Ами не можаха да осигурят трасето за нощният етап. Имаше много хора на неподходящи места и се получи забавяне на скоростната отсечка.
http://www.rallypulse.com - Rally Videos, WRC, IRC, ERC, BRC Championships
Аватар
nikkeibg
 
Мнения: 706
Регистриран на: Вто Окт 05, 2010 13:34
Име: Angel Neshev

Re: Рали Средна Гора 10-12 май 2013, Нац.ш-т II кръг

Мнениеот golf_1 » Сря Яну 30, 2013 13:59

nikkeibg написа:
golf_1 написа:
nikkeibg написа:Май ще чакаме по подробни карти, че от тези само гадаем. В предвид случката от 2012-та със СС 1 май това е напълно разбираемо, но къде по точно ще се врътка ...

Каква случка, че не си я спомням... :D


Ами не можаха да осигурят трасето за нощният етап. Имаше много хора на неподходящи места и се получи забавяне на скоростната отсечка.

Tова забавяне за мен беше добре,че и аз се бях забавил...Но беше много тъмно, защо си мисля че ако уличните лампи светеха щеше да е по приятно,а така само едни фарове и почти нищо не се виждаше... :D
Аватар
golf_1
 
Мнения: 978
Регистриран на: Сря Окт 18, 2006 13:45
Местоположение: варна
Име: Тихомир Петров Димитров

Re: Рали Средна Гора 10-12 май 2013, Нац.ш-т II кръг

Мнениеот trouble » Чет Фев 28, 2013 12:20

Избори за правителство на 12 май 2013.
Изображение
Аватар
trouble
 
Мнения: 4380
Регистриран на: Съб Сеп 02, 2006 20:32
Местоположение: Сливен
Име: Красимир Славчев

Re: Рали Средна Гора 10-12 май 2013, Нац.ш-т II кръг

Мнениеот nikkeibg » Чет Фев 28, 2013 12:48

М дам изборите са по време на ралито. Някакви идеи, не вярвам, че е възможна някаква променя все пак ралито е част от купата на ФИА.
http://www.rallypulse.com - Rally Videos, WRC, IRC, ERC, BRC Championships
Аватар
nikkeibg
 
Мнения: 706
Регистриран на: Вто Окт 05, 2010 13:34
Име: Angel Neshev

Re: Рали Средна Гора 10-12 май 2013, Нац.ш-т II кръг

Мнениеот GT 51 » Чет Фев 28, 2013 21:00

Ще се гласува по етапите....Ахахахахааххххх 8)
Колумбе,йебем ти откритие !!!
Абе вземи си нещо ретро , и не се занимавай с глупости !!!
GT 51
 
Мнения: 940
Регистриран на: Нед Апр 26, 2009 17:59
Местоположение: Перник
Име: Владимир Димитров

Re: Рали Средна Гора 10-12 май 2013, Нац.ш-т II кръг

Мнениеот trouble » Пон Мар 04, 2013 12:27

Сайта на състезанието е обновен и има по-красив и подреден вид:

http://www.srednagora.interspeedracing.com/index.php

Така и не разбрахме с някаква информация или новина, дали и как ще бъдат променени датите на състезанието заради парламентарните избори.
Изображение
Аватар
trouble
 
Мнения: 4380
Регистриран на: Съб Сеп 02, 2006 20:32
Местоположение: Сливен
Име: Красимир Славчев

Re: Рали Средна Гора 10-12 май 2013, Нац.ш-т II кръг

Мнениеот Иван Шопов » Вто Мар 26, 2013 17:22

БФАС официално обявява за промяна в датата на Рали "Средна Гора" (тук).
Датата е 09-11.05.2013г., което ще рече от четвъртък до събота.:)
Човек се учи от грешките си, БФАС - никога!!
Аватар
Иван Шопов
 
Мнения: 1223
Регистриран на: Пон Апр 18, 2005 09:37
Местоположение: София
Име: Иван Шопов

Re: Рали Средна Гора 10-12 май 2013, Нац.ш-т II кръг

Мнениеот trouble » Вто Мар 26, 2013 18:06

Иван Шопов написа:БФАС официално обявява за промяна в датата на Рали "Средна Гора" (тук).
Датата е 09-11.05.2013г., което ще рече от четвъртък до събота.:)


Само за информация, за зрителите, които трудно отсъстват от работа, четвъртък и петък са работни дни, а събота 11 май е почивен ден (първоначално в решението на Министреския Съвет беше заложено събота 11 май да бъде работен ден ( отработва се 2 май ) ). Сега 2 май ще се отработва на 18 май.

Всички дни от 1 до 6 май включително са неработни (1 май Ден на Труда, 2 май се отработва на 18 май, 3-4-5 май Великден и 6 май Гергьовден официален празник без отработване)
Изображение
Аватар
trouble
 
Мнения: 4380
Регистриран на: Съб Сеп 02, 2006 20:32
Местоположение: Сливен
Име: Красимир Славчев

Следваща

Назад към Български Рали Шампионат

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта